Maserati Quattroporte
Maserati Quattroporte
Maserati Quattroporte
Maserati Quattroporte

Yks auto joka on ollut yks mun unelmieni autoista siitä asti kun se on tullut markkinoille on viidennen sukupolven Maserati Quattroporte 2003-2012 ja siitä nimenomaan 2008-2012 vuosilta oleva faceliftattu versio. Ja nyt kun ajatuksissa on vaihtaa Batmobiili, BMW 645Ci, isompaan autoon, tai enemmänkin autoon jossa isommat sisätilat nii aina ollut mielessä Maserati Quattroporte koska luonteeltaan ja fiilikseltään se olisi sopiva Batmobiili 2.0. Syy miksi nimenomaan facelift versio on parempi on vaihdelaatikko, koska faceliftissa vanha kiltisti sanottuna kehno vaihdelaatikko korvattiin ZF:än hyvällä automaattilaatikolla. Haasteena Maserati Quattroportessa on löytää sopiva yksilö, koska niitä ei montaa oo saatavilla, varsinkin facelift versiona.

Löysin yhden ja soitin liikkeeseen ja sovittiin että tuun kattomaan autoa. About tunti myöhemmin kurvasin liikkeen pihaan batmobiilillä ja kävelin sisään.

Alkuperäinen ajatus oli tehdä hyvällä fiiliksellä ja positiivisella asenteella tekstiä ja videoita autoista niin yleisesti autoista sekä omien autojemma vaihdosta, mutta sitten tulee tilanteita kuten tänään ja vaikkei halua kirjottaa liikaa negatiivista nii kuitenkin on tärkeä olla rehellinen ja kertoa kokemuksista aidosti koska kokemukset kuitenkin vaikuttavat kokonaisuuteen ja fiilikseen autoista ja niiden ostamisesta joten takaisin tän päivän tapahtumiin.

Myyjä kenen kanssa olin jutellut puhelimessa löyty samantien ja hän vei mut auton luokse. Samantien hänelle tuli puhelu ja meni puhumaan hetkeks muualle jätti mut siihen yksin pyörimään, en oo ikinä oikein ymmärtänyt miksi automyyjä ottaa vastaan puhelun samaan aikaan kun on esittelemässä autoa asiakkaalle… Kun hän tuli takas totesin myyjälle että aika vaikea miettiä oisko auto sopiva vaihtoehto pelkästään katsomalla kun eipä kovin hyvä oo koeajaa kun kesärenkaat alla ja ulkona lunta ja -15 astetta pakkasta. Myyjä totes että eihän me olla mistään koeajosta sovittu erikseen. Rupes hieman hermo menemään kun taas kerran sovin etukäteen että oon tulossa katsomaan autoa ja myyjä ei viitti vaivautua sanomaan puhelimessa että autossa on kesärenkaat ja sopiiko että tulen esimeriksi seuraavalla viikolla katsomaan autoa kun ovat vaihtaneet talvirenkaat autoon.

Ajatteleeko myyjät että kun saavat asiakkaan paikan päälle nii asiakas haluaa ostaa auton ajamatta sitä metriäkään tai että asiakas haluaa ajaa monta kertaa edes takas turhaan? Taas kerran turhaa ajamista edes takaisin. Sanoin muutaman valitun sanan ja lähdin pois.

Tilanteesta tulee vahvasti mieleen kun kauan sitten vuonna 2003 halusin ostaa uuden BMW Hertsikan Laakkoselta ja myyjä antoi ymmärtää että minun pitäisi mennä muualle potkimaan renkaita… tää kostautu kuitenkin kyseiselle myyjälle koska ostin tilanteen seuraksena toisesta liikkeestä 80 000 eur maksavan BMW:n ja kävin kyllä näyttämässä sitä myyjälle joka ei mulle alunperin halunnut autoa myydä, ajoin auton parkkiin oven eteen, kävelin sisään ja kävin toteamassa myyjälle että näätkö, mä ostin ton auton.

Paha mieli tapahtumien takia ja aattelin että pysähdyn kotimatkalla extempore johonkin autoliikkeeseen randomisti jos löytyis jotain makeeta autoa nykyisen tilalle. Matkan varrellta oli sopivasti Kupen Auto Vantaalla johon pysähdyin. Heillä ei löytynyt mulle sopivaa autoa mutta halusin tästä mainita koska myyjä etunimeltään Tam palveli hyvin ja ystävällisesti vaikkei sopivaa autoa löytynyt. Tämä antoi vähän toivoa tulevasta että on myös automyyjiä jotka kuuntelevat asiakasta ja pyrkivät palvelemaan ystävällisesti ja ammattimaisesti.

Nälkäkin oli jo yllättänyt ja pysähdyin Friends & Burgerille Kaareen ja ostin burgerin ja chicken biteseja, koska hyvä ruoka parempi mieli! Ja Kaaren Friends & Burgeri pelasti päivän koska olivat ystävällisiä ja super hyvä burgeri!

Vielä en päässyt kokemaan tunteita mitä Maserati Quattroporte tuo kun sen iskee käyntiin, kenties jatkossa löytyy toinen sopiva Quattroporte. Nyt kohti seuraavia ehdokkaita niin Batmobiilin sekä Skoda Rapidin seuraajille.